Sådan får du en Raspberry Pi model 3 til at boote Home Assistant fra SSD disk

Det skulle være utroligt enkelt. Nettet fortæller at en Raspberry Pi 3 (og 4) per automatik kan boote fra usb-devices. Og hvis ikke den kan, så skal man bare sætte et særligt sd-kort i, der piller ved en bit i et eller andet, og så virker det.

Det gør det bare ikke, og at dømme efter de frustrerede opslag på nettet, er det ikke kun mig der har problemet.

Så skal man bare have et SD-kort med filen bootcode.bin, og så kører det, får man at vide på nettet. Det gør det også. Hver tiende gang.

Det man gør er at man placerer hele boot-partitionen på sd-kortet. Og så kører det 9 ud af 10 gange. Derefter skriver man boot_delay=2 (hvor de 2 dækker over to sekunder, det kan være det virker med 1 for dig), i config.txt. Og så virker det! Hver gang!